ALGEMEEN!

Maatregelen treffen…

Advocatenbureau DemirAslan ziet iedere dag meerdere zaken voorbij komen. Er kan worden gezegd dat de oorzaken hiervan vaak hetzelfde zijn, ook al zijn de uitkomsten daarvan anders.

We hebben gezien dat bij de juridische problemen van cliënten die onze hulp inschakelen het vaak al misgaat in het begin of dat men te weinig aandacht schenkt aan toestanden die kunnen leiden tot juridische problemen. Zeker simpele juridische vraagstukken kunnen leiden tot moeilijke juridische processen puur vanwege het feit dat er te weinig aandacht aan wordt geschonken.

Wat moet u doen om ongewenste toestanden te voorkomen?

  • Als u aanvoelt dat u te weinig juridische informatie heeft over een onderwerp moet u de hulp van een specialist inroepen en niet rondvragen in uw netwerk. Als u namelijk iemand in uw netwerk tegenkomt die een soortgelijk probleem heeft gehad en u gaat uw eigen toestand daarmee vergelijken, kunt u ongewenst een verkeerde aanpak aanhouden.
  • Indien u een zaak wil oprichten of een partnerschap wilt aangaan, dient u altijd de hulp van een specialist in te schakelen. Een foute start kunt u jaren later tegenkomen als serieuze materiele en immateriële schade.
  • Neem brieven die bij u thuis worden bezorgd en waarover u niets weet serieus. Dat kunt u doen door contact op te nemen met de verzender van de brief en aldaar informatie in te winnen over de gevolgen.
  • Draag zorg voor contact bij aangetekende brieven. Geef de voorkeur aan schriftelijke overeenkomsten of schriftelijke processen-verbaal.
  • Verdiep u in uw vrije tijd in het land waar u woont, zoek informatie op over het land en lees op zijn minst de Belgische Grondwet.